Jump to content

Welcome to The OFFICIAL Pure Pwnage forums
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

Command And Conquer 4 Beta

- - - - -

  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
xXSIRMONKEYXx

xXSIRMONKEYXx
  • Members
  • 198 posts
  • Location:Virginia
  • Interests:Paintball, FPS, BF2, movies, golf
  • Xbox / GFWL:EK teh pro89
Anybody played it?

If you havn't you can get a beta key at gamespot.

Whats your opinions on it?

#2
j type

j type
  • Members
  • 2,690 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Ox
  • Steam ID:jtype
  • Rofl-Rupees:2
I played one match and just uninstalled it. It was terrible.

I owned this dude by just rallying my MCV (is that what it's called?) to his base and just spamming my F keys. However, unless I missed something, the game bugged and wouldn't let me win, even though I destroyed him and every building on the map that wasn't mine. I had all 5 CPs captured. Nothing happened for around 5-10 mins so I just quit.

The units take ages to respond to your commands, which is frustrating, but that's the only challenge to the micro (and I play Protoss in SC!). There's certainly no challenge to the 'macro'.

I dunno, I know I shouldn't judge a game based on one match against one noob (possibly - I guess I could have been exploiting some broken mechanic/unit without knowing it, but I doubt it), where the game apparently bugged out, BUT, the game is supposed to be ready for release next month. This is the very last phase of beta, where I would assume the main issues would be balance and minor bugs at most, but not game-breaking bugs.

So, yea, I doubt I'll be playing that. I just tried it out on the off-chance that it might be fun; I certainly didn't have any expectations of it being good or for supporting challenging multiplayer.

Edited by j type, 04 February 2010 - 01:35 AM.


#3
Garamiah

Garamiah
  • Global Moderators
  • 6,674 posts
  • Gender:Male
  • Location:Australia
  • Rofl-Rupees:20
C&C game development life:
Year One: Announced
Year Two: Beta and Release
Year Three: Forgotten

Starcraft 2 game development life:
Year One: Announced
Year Two:
Year Three:
Year Four:
QUOTE (Plasmic Fury @ Jul 11 2010, 08:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
I was in the ocean and I had a frizbee, and some 8/10's were like THROW IT TO US and I just pretended I didnt hear them and swam quickly back to beach.


#4
xXSIRMONKEYXx

xXSIRMONKEYXx
  • Members
  • 198 posts
  • Location:Virginia
  • Interests:Paintball, FPS, BF2, movies, golf
  • Xbox / GFWL:EK teh pro89
I try to imput my key and the website just glitches up.. and no im not DOIN IT WRONG, it just completely glitches out when i try to imput my key..

#5
j type

j type
  • Members
  • 2,690 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Ox
  • Steam ID:jtype
  • Rofl-Rupees:2
QUOTE (xXSIRMONKEYXx @ Feb 4 2010, 05:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
I try to imput my key and the website just glitches up.. and no im not DOIN IT WRONG, it just completely glitches out when i try to imput my key..


Don't bother IMO. Really. It's not worth your time.

#6
xXSIRMONKEYXx

xXSIRMONKEYXx
  • Members
  • 198 posts
  • Location:Virginia
  • Interests:Paintball, FPS, BF2, movies, golf
  • Xbox / GFWL:EK teh pro89
QUOTE (j type @ Feb 4 2010, 12:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Don't bother IMO. Really. It's not worth your time.

*Facepalm* I guess its time for more starcraft?

#7
j type

j type
  • Members
  • 2,690 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Ox
  • Steam ID:jtype
  • Rofl-Rupees:2
QUOTE (xXSIRMONKEYXx @ Feb 4 2010, 05:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
*Facepalm* I guess its time for more starcraft?


Yea. Or anything else you can get your hands on.

#8
Brave_Zealot

Brave_Zealot
  • Members
  • 1,031 posts
  • xfire:bravezealot
  • Gender:Male
  • Location:Damage, Inc
  • Interests:gosu wannabe<br />maybe someday
is this supposed to be some kind of 'remake' of tiberium sun?

I haven't been keeping up with c&c for over a year now, if it's as bad as you say like what's going on with the franchise jeez


#9
Alexc26

Alexc26
  • GA Private
  • 2,082 posts
  • xfire:Alexc26
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Steam ID:Alexc26
  • Xbox / GFWL:Alexc26
  • PSN:Alexc26
  • Rofl-Rupees:13
  • Gamer Army ID:4614
  • Company:Gamma
Hmm, i want to try the beta, i just went on the gamespot website, and it says they aren't giving any more keys out icon_sad.gif

#10
ACG137

ACG137
  • GA Private
  • 1,402 posts
  • xfire:acg137
  • Gender:Male
  • Location:Philippines
  • Interests:Pwning Philippine noobs<br />Airsoft
  • Steam ID:acg137
  • Xbox / GFWL:ACG137
  • PSN:alv_atgo
  • Gamer Army ID:2874
  • Company:Phi
EA Lies icon_sad.gif

I was checking around my old game stuff since I reformatted my computer + upgraded it and I saw my Red Alert 3 Limited Edition that came with a cd key that granted me access to the next upcoming C&C beta - Which is supposedly C&C4 but I didn't get access icon_sad.gif EA LIE!! Well at least Bad Company 2's still accessible.



#11
Garamiah

Garamiah
  • Global Moderators
  • 6,674 posts
  • Gender:Male
  • Location:Australia
  • Rofl-Rupees:20
QUOTE (ACG137 @ Feb 5 2010, 04:07 AM) <{POST_SNAPBACK}>
EA Lies icon_sad.gif

I was checking around my old game stuff since I reformatted my computer + upgraded it and I saw my Red Alert 3 Limited Edition that came with a cd key that granted me access to the next upcoming C&C beta - Which is supposedly C&C4 but I didn't get access icon_sad.gif EA LIE!! Well at least Bad Company 2's still accessible.

You were meant to register that key AGES ago
QUOTE (Plasmic Fury @ Jul 11 2010, 08:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
I was in the ocean and I had a frizbee, and some 8/10's were like THROW IT TO US and I just pretended I didnt hear them and swam quickly back to beach.


#12
Personal

Personal
  • Members
  • 576 posts
  • xfire:csgamegodd
  • Location:Mandaue City, Philippines
  • Interests:PC Games, Music, Food, Friends.
  • Xbox / GFWL:Do Want!!!
  • PSN:DO NOT WANT
  • Wii:Do Want
People, its called beta for a reason so quit whining. If you see a problem, report it to the developers and don't be a bitch.

#13
ACG137

ACG137
  • GA Private
  • 1,402 posts
  • xfire:acg137
  • Gender:Male
  • Location:Philippines
  • Interests:Pwning Philippine noobs<br />Airsoft
  • Steam ID:acg137
  • Xbox / GFWL:ACG137
  • PSN:alv_atgo
  • Gamer Army ID:2874
  • Company:Phi
QUOTE (Garamiah @ Feb 5 2010, 07:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
You were meant to register that key AGES ago


Yeah I know i registered it when I got the game on the 1st day of RA3's release - which means I was supposed to get access waaaaay before the public beta and here i am now without the beta during public beta :\



#14
Dex

Dex
  • Members
  • 1,024 posts
  • Gender:Male
  • Location:Nevada, USA
  • Interests:stuff..
  • Steam ID:csterevro
Yeah I got a key. I launched the game and wanted to play a computer to warm up but apparently I couldn't. So Instead I went to match maker and waited for 6 minutes and then I closed it. Great fun... back to waiting for SC2.
mhm...

#15
ACG137

ACG137
  • GA Private
  • 1,402 posts
  • xfire:acg137
  • Gender:Male
  • Location:Philippines
  • Interests:Pwning Philippine noobs<br />Airsoft
  • Steam ID:acg137
  • Xbox / GFWL:ACG137
  • PSN:alv_atgo
  • Gamer Army ID:2874
  • Company:Phi
Grrr I hate EA - they sent me the key all for me to find out I was already in the beta last november via RA3 premier edition :| fail written all-over

Well I tried the game a couple of times - not so bad but it doesn't feel the same....



#16
LysIs514

LysIs514

    Best RTS Contributor '09

  • Members
  • 670 posts
QUOTE (Personal @ Feb 5 2010, 03:26 AM) <{POST_SNAPBACK}>
People, its called beta for a reason so quit whining. If you see a problem, report it to the developers and don't be a bitch.


Here's my problem.
The game is shit

I hope the devs will fix it by release.

AltCtrl: if i was gonna play ra3 i might as well go play wizard 101 too

#17
kmjnhb

kmjnhb
  • Members
  • 2,327 posts
  • xfire:kmjnhb
  • Gender:Male
  • Location:North-Norway
  • Interests:games, world history, mythology, religion and culture, anime, food.
  • Steam ID:Hallvardgn
  • Xbox / GFWL:BEER4Hallvard
Why does it feel like there's a new C&C coming out all the f'in time? :/


oh right... ea...

#18
j type

j type
  • Members
  • 2,690 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Ox
  • Steam ID:jtype
  • Rofl-Rupees:2
QUOTE (Personal @ Feb 5 2010, 12:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
People, its called beta for a reason so quit whining. If you see a problem, report it to the developers and don't be a bitch.


The whole game is a problem. Also, it's supposed to be released next month IIRC, so I think any criticisms regarding its current state are pretty damn well justified.

Honestly, if it was an Alpha build, or even an early closed Beta build, then it would be fine, but this is supposed to be pretty much ready for release. The only things they should be testing now is how their servers can perform under the load of as many people as they can find.

#19
rugmonkey

rugmonkey
  • Members
  • 1,696 posts
  • xfire:rugmonkey
  • Gender:Male
  • Location:England, UK
Not going to bother with this judging from the reactions in this thread. If the micro is broken and macro is basically nonexistent how is it meant to be competitive?
Rugmonkey
Crap IT HR
We are the all singing, all dancing crap of the world.
"Starcraft is one of man's greatest inventions. It's somewhere between penicillin and the flushing toilet"-Tasteless

#20
j type

j type
  • Members
  • 2,690 posts
  • Gender:Male
  • Location:The Ox
  • Steam ID:jtype
  • Rofl-Rupees:2
QUOTE (rugmonkey @ Feb 7 2010, 04:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Not going to bother with this judging from the reactions in this thread. If the micro is broken and macro is basically nonexistent how is it meant to be competitive?


Yeah, I don't really think it is meant to be competitive tbh. I mean, apparently they even have a feature that let's you redeploy your base, should it be destroyed.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users